Canto Novio      Vocale ensembles 

                                              zangers en zangeressen uit Nijmegen e.o.     

Altijd spannend of de kerk goed vol zit. Het is immers veel leuker voor veel publiek te zingen. Daar hadden we die avond over te klagen.

 

 

 

 

Frans hield een openingspraatje. Eigenlijk zou Erik de Nie, de voorzitter van de Raad van Toezicht dat doen, dat doen. Door prettige familieomstandigheden was hij verhinderd. In zijn praatje vroeg Frans aandacht voor het feit dat het voor de stichting een bijzonder concert was. Het was namelijk het eerste concert volgens het nieuwe beleid van de stichting. Kort deed hij het uit de doeken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​​

 

 

 

 

Terwijl Frans zijn praatje hield, stonden de zangeres en zangeressen te wachten onder het balkon van het orgel.

 

 

Het concert werd geopend door Margo, Mick, Johan en Frans. Dat is deze groep wel toevertrouwd. Het zijn zeer ervaren zangers die zo iets goed aandurven en heel mooi uitvoeren. Zij zongen 'Once in Royal David's City'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna zongen alle zangers en zangeressen als 'Coro Grande' het 'Spotless Rose' van Gjeilo. Het is een werk voor achtstemmig dubbelkoor met een solo van Margo. Het klonk prachtig. Een opname van dit lied is te horen op de achtergrond van de homepage van deze website. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het volgende lied werd gezongen door onze 'Canto Amici'. Het was 'The shining Night' van Morten Lauridsen. Het lied verwijst naar de sterren die tijdens de kerstnacht aan de hemel stonden. Daarom zongen de mannen ook 'de sterren van de hemel'. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 unnen met al hebben we een prachtig concert gegeven. 

Voor een fotoalbum van het concert zie deze link.